השאר עכשיו פרטיך וגלה כמה
Bdirect קל, יעיל ומשתלם
מספר עובדים:
מעל 10 עובדים
עד 10 עובדים
שורת הנושא היא השער לניוזלטר. המקום בו יכנסו הקוראים האם להיכנס פנימה או יחליטו דווקא להישאר בחוץ. מטרתה למשוך את תשומת הלב אבל, מסתבר, לא בכל מחיר. הסטטיסטיקות מוכיחות כי ניסוח ישיר ופשוט אודות הדבר עצמו מוביל לאחוזי פתיחה גבוהים יותר של הניוזלטר, מאשר כותרות מפותלות ומתחכמות.
בכל אופן, בכל ניסוח שתבחרו כדאי שיגע בנקודה הכי מעניינת, מרגשת או מפתיעה בניוזלטר עצמו.
מומלץ לעבוד עם מערכות שמאפשרות לבדוק כמה שורות נושא שונות עבור אותו התוכן (A/B test) ובוחרות את זאת המוצלחת – שזכתה להכי הרבה הקלקות. כך תוכלו לבחון את האפקטיביות של ניסוחים יצירתיים לבין אינפורמטיביים. שירותים כמו Bdirect מאפשרים התאמת שורת נושא אישית עם פנייה שמית לכל לקוח: " גיא, שמעת על המבצע החדש שלנו החודש?"
חלק מלקוחות העסק נרשמו לקבלת הנחות ומבצעים וחלקם נרשמו כי נושא השירות או העסק שלכם קרוב לליבם. מלבד הצעות מכר, הניוזלטרים מאפשרים לכם לשמור על קשר (למשל, לאחל שנה טובה או יומולדת שמח ולתזמן מיילים לפי תאריכים), והכי חשוב - לתת ערך מוסף באמצעות שיתוף מידע ותוכן שיש רק לכם, כאנשי המקצוע. איך תדעו מה יכול לעניין את הלקוחות שלכם? התבססו על השאלות והנושאים השכיחים שעולים במהלך העבודה מול מהלקוחות והספקים. נסו לייצר רשימה של נושאים כאלה, נסו לחשוב על תוכן רלוונטי שניתן ליצור בהסתמך על הרשימה: טיפים, מאמרים על טרנדים חדשים, מצעדים, מדריכי How to וכו'. למשל, קוסמטיקאית עם טיפים לשמירת על עור הפנים בקיץ, סוכן ביטוח עם כתבה על חידוש הביטוח בסוף השנה או מעצבת אירועים עם כתבה או כתבת וידאו מיוחדת לתקופת החגים, בה היא מדגימה כיצד להכין את שולחן החג בשיטת "עשה זאת בעצמך"
זכרו כי אנחנו חיים בעידן הסלולרי, שמשפיע גם על האופן שבו אנחנו צורכים תוכן. מעבר לכך שהניוזלטר חייב להיות רספונסיבי (כזה שמתאים את התצוגה אוטומטית לכל סוגי המסכים ומותאם לכל סוגי הניידים והטאבלטים) יש חשיבות רבה לא להציף בטקסטים. אנחנו מוצפים גם ככה באלפי פרטי מידע ביום שנלחמים על הקשב שלנו בכל דקה פנויה. צמצמו את המידע, בחרו להציג אותו בכותרות עם אפשרות הרחבה למי שיחפוץ, השתמשו בתמונות, תצלומים, תרשימים או הציגו תוכן באמצעות וידאו שיצרתם עבור העסק שלכם. זכרו- תמונה שווה 1,000 מילים!
האזור הכי חשוב בניוזלטר הוא כפתור הקריאה לפעולה באמצעותו מזמינים את הלקוחות להירשם לשירות החדש או להטבה או להמשיך לקרוא את התוכן. הכפתור יכול להיות כזה שמוביל לאתר העסק, לעמוד הפייסבוק העסקי או לכל מקום שאליו תרצו להוביל את הלקוחות. הקריאה לפעולה היא זו שמעבירה את הלקוחות מהמגרש שלהם (תיבת הדואר הפרטית) למגרש שלכם, והיא קשורה למטרת שליחת הניוזלטר. חשבו מה אתם רוצים שהלקוחות יעשו עם הניוזטלר – וזאת תהיה למעשה הקריאה לפעולה המרכזית של הניוזלטר. חשוב למקם את הכפתור במקום מרכזי וגדול, ושללקוח יהיה ברור מה מחכה לו מאחורי הקליק (הכנסת פרטים, הרשמה, קריאה נוספת וכד') בנוסף נסו למצוא את החיבור המילולי בין המותג שלכם לכפתור. למשל, במקום "הקליקו להצטרפות" כתבו "קליק ותתחילו לחסוך" או במקום "להמשך קריאת המתכון" כתבו "הפשילו שרוולים והתחילו לבשל". כפתורים עם ניסוחים דוגמת "להמשך קריאה", "לחצו כאן", "לקבלת המבצע", "להרשמה להטבה", "לחצו להצטרפות" כבר הפכו לשחוקים והקוראים נוטים להתעלם מהם.
שורת נושא אינפורמטיבית איננה בהכרח בלתי קריאטיבית או לא מסקרנת. המינון הנכון נמצא בתיאום הציפיות. חשוב לזכור שניוזלטר הוא כלי שיווק פרסונלי ואישי שנוחת ללקוח בתיבת הדוא"ל הפרטית שלו ומדובר בבנייה של מערכת יחסים מבוססת אמון. אם הלקוחות נרשמו לקבלת הטבות - שלחו ניוזלטרים המקיימים את ההבטחה הזאת, והוסיפו בשורת הנושא שמדובר בהטבות מיוחדות עם ציון שיעור ההנחה.